naš početak

o nama

SUZUKI SERVIS PREDUZETNIČKA AUTOMEHANIČARSKA RADNJA postoji od 1991 godine sa sedištem u Beogradu , ul. Pazinska u iznajmljenom lokalu. Radio sam kompletnu uslugu servisiranja automobila, mehaniku, elektriku I elektroniku, dok sam farbanje I limariju obavljao na drugoj lokaciji takođe u iznajmljenom lokalu.

SUZUKI SERVIS je bio ovlašćen za servisiranje vozila marke Suzuki , od strane firme AUTO HRVATSKA  koja je tad bila jedini uvoznik Suzuki vozila za celu tadašnju Jugoslaviju. Od njih sam kupovao originalen rezervne delove sve dok se Hrvatska nije odvojila od Jugoslavije.

Posle toga sam sam nastavio sa radom i nabavkom delova da bih mogao da zadovoljim mušterije vlasnike Suzuki vozila kupljenih od AUTO HRVATSKA I za ona kupljena iz uvoza iz Evrope (Austrije),  kojima sam ostao jedina servisna podrška, jedini Suzukijev servis u ostatku Jugoslavije, što sam mogao ostati i dalje, jer sam kupio plac na auto-putu Beograd-Niš na Dušanovcu (gde se i sada nalazim) i izgradio veliki servis namenjen isključivo za Suzuki vozila što je i sam naziv firme. To je odlična lokacija do koje se lako stiže iz svih krajeva grada. Ima šest radnih mesta, veliki parking  i magacinski prostor. SUZUKI SERVIS je dobijao mnoge pohvale od klijenata i državnih institucija za kvalitetan rad, urednost i dobar glas, tako da sam nastavio napredak u radu.

Godine 1993. Sam osnovao Automobilski Sportski Klub Suzuki, koji se takmičio na domaćim i Evropskim šampionatima u ime Brenda Suzuki. ASK Suzuki je pobeđivao dugi niz godina iako mi je bilo jako teško nabavljati delove i za standardnu namenu a naročito za trkačke sportske potrebe. ASK Suzuki je dobijao pehare za ostvarene rezultate koji svedoče o našim pobedama. Za ASK Suzuki su vozili svi šampioni Jugoslavije. U vrhuncu svog uspeha ASK Suzuki je organizovao kružne I brdske auto i moto trke po celoj tadašnjoj Jugoslaviji u svim klasama.

Revu trku sam organizovao u Beogradu 1994. godine pod nazivom memorijal Arton Sena (Brazilski vozač Formule 1). To je bila međunarodna trka. Tada se moj klub pojavljivao i kao učesnik sa svojim Suzuki automobilima u trkama klase N, A i Hobi klasi , i u sve tri klase ponosno smo držali prva tri mesta više godina. Organizovao sam trke i za džipove gde je Suzuki učestvovao sa modelima Samuraj, Vitara i Grand Vitara.

Godine 1996. Obratili su mi se predstavnici firme FFB KOMERC iz Beograda, sedište im je bilo u Francuskoj ulici. Oni su uvozili Suzuki Maruti iz Indije. Želeli su i predložili da servisiram ta vozila koja su prodavali, što sam i prihvatio. Za Maruti smo uvozili originalne rezervne delove iz Indije i iz Dubaija. Iako je tadašnja Jugoslavija još uvek bila pod sankcijama, godine 1997. Sam uspeo da uvezem nova vozila iz Grčke, Atina i to tri šlepera, tj. 30 komada automobila, modeli Baleno, Swift, Alto, Vitara i Grand Vitara. U tu svrhu sam proširio servis i dozidao salon za izlaganje novih vozila, a prodavao sam ih uglavnom fizičkim licima i nešto bankama. U to vreme moj servis je bio jedini servis za Suzuki na teritoriji Srbije i Crne Gore koji je imao i kontinuirano uvozio originalne rezervne delove , uvozio nova Suzuki vozila, davao sopstvene garancije kupcima , I to sve bez podrške fabrike ili bilo koje firme zastupnika ili uvoznika u Evropi, jer kao što sam napomenuo, država je bila pod sankcijama.

Godine 1997-1998 FFB KOMERC  je proširio asortiman sa ostalim modelima Suzuki vozila, što je podrazumevalo pregovore sa predstavnicima Suzukija iz Mađarske i Japana. Naravno moj servis je bio važan faktor za početak tog novog poslovanja, jer je bio prvi ovlašćeni servis u bivšoj Jugoslaviji od AUTO HRVATSKE , zatim od firmi koje su takođe uvozile Suzuki iz Mađarske, Glob Hermes i Dynamic auto,  jer je imao lokaciju, veliki servis, obučene školovane majstore i magacin rezervnih delova u vrednosti od par stotina hiljada EUR-a, što je garantovalo dobar početak njihovog dilerstva . Napomenuo bih da su me predstavnici Suzukija iz Mađarske i Japana više puta obilazili , razmatrali lokaciju, objekat, magacin, opremu i bili su više nego zadovoljni. Dogovor je bio da novoosnovana firma EURO SUMAR, koja se odvojila od FFB Komerc , uvozi automobile, a moj servis  da vodi kompletnu postprodajnu servisnu I tehničku podršku. ali ugovor je raskinut nakon nekog vremena, pa sam ponovo sam nabavljao delove i prodavao poneko polovno vozilo jer nisam mogao od njih ni da kupujem vozila ni delove iako sam pokušavao da obnovim saradnju više puta, naročito kad su bile u pitanju tenderske nabavke vozila od strane državnih firmi i institucija .

musa abusabiah

vlasnik servisa

Smatramo da naše znanje i iskustvo kao i povoljnosti koje smo pripremili za nove i stare klijente, može da bude intresantno i korisno kako za servisiranje vozila, tako i za nabavku rezervnih delova, U tom cilju mi ćemo garantovati visok kvalitet usluge, pažnju u radu, kao i povoljne cene

U nadi da ćete nam pokloniti poverenje.

kontakt telefon

063/205-837